01-03-04

[Tekst] Jeugd

de vraag die spontaan in mij opkomt, is: leert de jeugd van tegenwoordig zichzelf wel kennen? In plaats van te verdwalen in de oppervlakkigheden die overal opgedrongen worden als uithangborden van hoe je hoort te zijn om erbij te horen."Niet thuisvoelen bij zichzelf" ligt misschien ook geworteld in het feit dat ze niet leren zichzelf te aanvaarden zoals ze zijn. Als je een vreemde bent voor jezelf, zal je nooit een 'thuis' vinden in jezelf denk ik.
Het valt me in ieder geval op dat zoveel jongeren tegenwoordig zich verhangen aan uiterlijke schijn en oppervlakkige algemeenheden waaruit ze zich een 'persoonlijkheid' willen destilleren. Zo werkt het niet denk ik. Het moet van binnenuit komen, en niet van buitenaf door de commercie en de 'groep' opgelegd.

11 feb. 2004

19:18 Gepost door ~ in Teksten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ja t is moeilijk heej twinkeltje, ik geloof da je wel gelijk hebt met dat de jeugd zz ni meer kent ... ik heb zelf da gevoel ook soms wel..
maar je KAN ni anders ... alsje je ook maar nét iets anders gedraagd, kleed,... krijg je meteen een etiket opgeplakt : seut, rare, ...
je MOET volge .. en ja dit komt mij soms echt heel erg de keel uit
zo wordt niet alleen je pubertijd maar je hele leven een zoektocht naar jezelf

Gepost door: Anse | 05-03-04

De commentaren zijn gesloten.