23-05-04

[Tekst] Samen-leving

Mensen moeten dringend stoppen met in vakjes te denken. Het zijn niet 'de joden' of 'de moslims' nee, het zijn mensen. We moeten geen hele groepen veroordelen op de daden van enkele radicalen. Zo zet je alleen maar die groepen tegen elkaar op. Denk maar aan het 'westers denken' tov 'het terrorisme' dat toevallig hoofdzakelijk gelocaliseerd is in landen met islamcultuur,...
Zou de wereld er niet mooier uitzien moesten mensen gewoon in relatie treden met mènsen in plaats van met 'een gedachtengoed' of 'een religie'? Geen 'wij en hen' maar 'jij en ik'.

Om even te illustreren: hoeveel mensen zijn er niet die iedereen die onder de noemer 'jongere van Turkse of Marokkaanse afkomst' valt meteen scheef bekijken? Antwoord: te veel. Maar bedenk dan eens hoe die visie verandert als één van die mensen toch in contact komt met een sympathiek iemand, die óók onder die noemer valt. Mensen die vrienden hebben van die afkomst bijvoorbeeld... Wel, die zien het al veel genuanceerder. Die zien tenminste in dat er net zoals altijd ook amokmakers zijn, evengoed als dat er toffe en aangename vrienden bij kunnen zijn. En datzelfde geldt ook voor blanken, zwarten, groenen, rode en paarsen met gele bollen voor mijn part. De individuele mens is iets heel anders dan de artificiële groep waartoe hij gerekend wordt.

22 mei 2004

20:20 Gepost door ~ in Teksten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Snik snik snik... ik kan niet meer op je photoblog reageren, snik en er staat net zo'n tof fotoke op snik!
Enkel geregistreerde bloggers mogen dat... wat is me dat nu?
... ***boze blik***

Gepost door: MJ | 25-05-04

reactie op foto: Light (photoblog) ... mooi lijnenspel, tof abstract, ik vermoed dat het een lampenkap o.i.d. is ???

Gepost door: MJ | 26-05-04

De commentaren zijn gesloten.