27-09-06

Moi, arrivée en cours de route

Al blijf ik dan nog steeds grotendeels onzichtbaar voor de wereld en moet ik het hebben van een aantal mensen die de moeite doen om even stil te staan en uit te zoeken wat daar verscholen zit tussen de drukke wirwar van het leven rondom. Al denken de toevallige voorbijgangers dat ik er nog mee moet beginnen om het zilveren laagje geduldig met een kopermuntje af te krabben om de winnende cijfers tevoorschijn te laten komen. Al denken ze zelfs dat ze mijn ogen daarvoor moeten openen, dat ze dat arme nog blinde kuikentje moeten vertellen dat het uit het ei moet breken. Alsof  het dat zelf nog niet weet.

Ik ben trots verdomme! Want ik weet waar ik ben begonnen en ik weet waar ik intussen al sta. Als ik nu voor zovelen nog steeds opga in het decor, dan was ik vroeger slechts de vage schaduw die het van ver verstrooide schijnwerperlicht achter de decorstukken  uitsmeert. En wie weet wat ik in de toekomst zal zijn!

Want toen ik daar dus stond in het verre Togo. Trop tranquille, trop serieuse, trop timide en al wat ge wilt. Toen ik daar enkel met mezelf op een ander continent stond, dat evengoed een andere planeet had kunnen zijn, alles onbekend, alles anders. Wel ze konden me noemen wat ze wilden, maar er is één ding dat ik duidelijk niet meer was en dat is: te bang.

Al lang geleden ben ik begonnen. Eerst met niets dan speldenprikjes, maar op de duur met krachtige vegen tot er van die dikke mistige sluier van angst amper iets overblijft. Enkel af en toe een stiekem flardje dat ik snel weg wuif.

Ik ben allang bezig mijn wereld te veroveren! Misschien moet die bende blindemannen out there zèlf even een muntje bovenhalen om het stoffige laagje voor hun ogen weg te krabben zodat ze het ook kunnen zien. Ouvre tes yeux, tu me trouveras là, déjà sur la route. Déjà des centaines de kilomètres dans les jambes et je continue, sans cesser, sans fatigue. Je continuera jusqu'au fin et encore plus loin. Tu verras.

Je suis en route et en même temps je suis déjà là. Aangekomen onderweg. Onderweg aangekomen.

15 september 2006

17:32 Gepost door ~ in Teksten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |